💥دو نوع ثروتمند در اقتصاد ایران
عامه مردم که آشنایی کافی با علم اقتصاد ندارند اغلب این تصور را دارند که در هر بدهبستانی اگر یک طرف سود زیادی ببرد طرف دیگر حتما زیان کرده است. از این رو، اقلیت ثروتمندان جامعه را به چشم استثمارگرانی نگاه میکنند که موقعیت ممتاز خود را به قیمت فقیر کردن اکثریت به دست آوردهاند.
البته تردیدی در این نیست که در هر جامعهای عدهای ممکن است ثروت خود را از روشهای نادرست و به زیان دیگران کسب کرده باشند و اتفاقا همین واقعیت است که بدبینی مردم را نسبت به هرگونه انباشت ثروت دامن میزند.
اما در این میان نکته بسیار مهمی که اغلب مغفول میماند این است که بازار آزاد رقابتی اگر واقعا جاری باشد اجازه کسب ثروت به زیان دیگران را نمیدهد و درست برعکس، در بازارهای دولتزده، سرکوب شده و انحصاری است که یک عده خاص این امکان را پیدا میکنند به ناحق و به زیان عامه مردم ثروتهای بادآورده بیندوزند.
تاثیر شغل بر ابعاد غیراقتصادی زندگی
ما برای چه کار می کنیم؟
برای چه شغلی انتخاب می کنیم؟
خب جواب واضح است.
برای پول و کسب درآمد.
سوال اینجاست که آیا غیر از پول انتظار دیگری از شغلمان نداریم؟
خلاصه هر چه باشد ما در حدود ۸ ساعت از عمرمان را در کار کردن می گذرانیم.
حدود ۸ ساعت را در خوابیم.
و ۸ ساعت باقی مانده هم خالی از خستگی های ۸ ساعت کار نیست.
اینجاست که اگر کمی فکر کنید به نکته خیلی مهمی می رسید.
و آن نکته اینست.
📌شروع اصلاحات اقتصادی چین در سال ۱۹۷۸ بود. علامت این رویداد در دسامبر سال ۱۹۷۸ اتفاق افتاد که طی یازدهمین کنگره مرکزی حزب کمونیست چین ، دنگ شائوپینگ رئیس تازه حزب ، سخنانی ایراد کرد که به عنوان مهم ترین سخنرانی تاریخ چین مدرن شناخته شد. وی بر ضرورت تمرکز بر توسعه اقتصادی و آزادگذاشتن واقعیات و نه ایدئولوژی در تعیین مسیر آن تاکید کرد.